Brzi linkovi
Društvene mreže
Veleprodaja i inženjering

Milana Rakića 6, Beograd

+381 11 369 11 87
+381 11 2650 520

Veleprodaja email

Maloprodaja i izložbeni salon

Bulevar kralja Aleksandra 183, Beograd

+381 11 308 51 27
+381 11 240 10 92

Maloprodaja email

Električno podno grejanje

Električno podno grejanje

Udobnost i ekonomičnost

Električni sistemi za podno grejanje obezbeđuju ugodnu sobnu temperaturu u vašem stanu, kupatilu ili dnevnoj sobi, kancelariji, radnji, sportskoj hali - svuda gde je potrebna ugodna toplota. Električno podno grejanje se primenjuje pri građenju nove zgrade ili se može postaviti na stari već postojeći pod.

Električno podno grejanje se može instalirati na sve vrste podova bilo da je reč o novim betonskim podovima, renoviranim ili drvenim podovima. Sistem za električno podno grejanje čine grejni kablovi ili grejne mrežice kontrolisane elektronskim termostatom i instalacionim priborom. Električno podno grejanje se može koristiti kao jedini grejni izvor u prostoriji ili kao dopunsko grejanje, grejući samo pod.

GARANCIJA 10 GODINA

Toplota stalno raste

Ova jednostavna činjenica objašnjava zašto električno podno grejanje obezbeđuje ugodniju toplotu od npr. radijatorskog sistema. Sistem radijatora podiže toplotu naviše, do visine glave, koja dalje ide do plafona da bi se vratila dole kao hladno strujanje oku nogu.

Sa druge strane, električno podno grejanje obezbeđuje prijatnu toplotu oko nogu, tela i glave. Pošto stvara veoma blago strujanje vazduha na gore, količina čestica prašine koje se kreću je znatno smanjena, što stvara pogodniju mikroklimu za osobe koje pate od alergija i astme.

Udobnost nije jedini razlog da bi se opredelili za električno podno grejanje. Osim toga podno grejanje pruža minimalnu potrošnju energije, fleksibilnost, trajnost i ima desetogodišnju garanciju.

Tradicionalno radijatorsko grejanje
Tradicionalno radijatorsko grejanje
Električno podno grejanje
Električno podno grejanje

Minimalna potrošnja energije

Električno podno grejanje je najekonomičniji od svih grejnih sistema koji rade uz nisku potrošnju električne energije. Zahvaljujući distribuciji toplote od poda i preciznom sistemu kontrole temperature od strane termostata, prosečna temperatura se može sniziti od 1-2°C u poređenju sa tradicionalnim radijatorskim grejanjem ne utičući na nivo toplotnog komfora. Ovo omogućava smanjenje gubitaka energije i do 10-20%, što je i ekonomično i ekološki ispravno.

Instalacija grejne mreže na postojeći pod kupatila