Brzi linkovi
Društvene mreže
Veleprodaja i inženjering

Milana Rakića 6, Beograd

+381 11 369 11 87
+381 11 2650 520

Veleprodaja email

Maloprodaja i izložbeni salon

Bulevar kralja Aleksandra 183, Beograd

+381 11 308 51 27
+381 11 240 10 92

Maloprodaja email

Grejni kablovi i mreže

Električno podno grejanje

Razlike između grejnih kablova i mreža


Grejni kablovi

Podno grejanje i zaštita od snega

Električni grejni kabl je grejni element koji se koristi za električno podno grejanje. Isporučuje se kao gotovi proizvod, različite dužine i snage, namotan u kolut i smešten u kartonsku kutiju.

Za ugradnju električnog grejnog kabla potrebno je prethodno izvršiti fiksiranje montažne trake na površinu koja je predviđena za podno grejanje. Nakon toga postavlja se električni grejni kabl i učvršćuje šelnicama koje se nalaze na samo montažnoj traci i na taj način se pravilno raspodeli na jednakom razmaku po površini koja se greje.


Grejne mreže

Podno grejanje

Električna grejna mrežica je grejni element dizajniran specijalno za podno grejanje. Električni grejni kabl prečnika 3-4 mm je fiksiran na mrežicu od fiberglasa širine 0,5 m, dužine od 1-20 m i spakovan u rolnu.

Ugradnja električne grejne mrežice je veoma jednostavna: pošto se isplanira raspored grejne mrežice, odmota se, ukloni zaštitna PVC folija i zalepi na očišćenu i odmašćenu površinu poda.

Prednost grejnih kablova

  • Univerzalna upotreba
  • Spoljašnja i unutrašnja primena

Prednost grejnih mreža

  • Jednostavna ugradnja
  • Brža ugradnja

Razlika u postavljanju između ove dve vrste grejača je u tome što je električni grejni kabl na grejnoj mrežici već složen na traku širine 0,5 m i samim tim je brža i jednostavnija ugradnja lepljenjem, za razliku od električnog grejnog kabla kojeg direktno fiksirate na montažnu traku celom dužinom, prethodno fiksiranu na podu.

Električna grejna mrežica se koristi isključivo za podno grejanje dok se električni grejni kablovi, osim za podno grejanje, koriste i za otapanje snega i leda na spoljšnjim površinama, zaštitu oluka od zaleđivanja, zaštitu cevovoda od smrzavanja, prateće grejanje cevovoda u industriji kao i mnoge druge primene.

Grejni kablovi - ugradnja Primer ugradnje grejnog kabla
Grejne mreže - ugradnja Primer ugradnje grejne mreže