Brzi linkovi
Društvene mreže
Veleprodaja i inženjering

Milana Rakića 6, Beograd

+381 11 369 11 87
+381 11 2650 520

Veleprodaja email

Maloprodaja i izložbeni salon

Bulevar kralja Aleksandra 183, Beograd

+381 11 308 51 27
+381 11 240 10 92

Maloprodaja email

Keramički i kameni podovi

Električno podno grejanje - keramički i kameni podovi

Direktno i akumulaciono grejanje

Direktno grejanje u keramičkim i kamenim podovima

Direktni grejni sistem zahteva instalisanu snagu i do 150 W/m2 (u zavisnosti od kvaliteta toplotne izolovanosti prostorija) a grejni kablovi su smešteni blizu površine poda, obično u donjem delu betonskog sloja maksimalne debljine 5 cm.

Ovaj sistem može biti instaliran kao osnovni ili dodatni grejni sistem. Kao osnovni, to je jedini grejni sistem u prostoriji, a kao dodatni prati neki drugi sistem npr. radijatore.

Osnovni grejni sistem je napravljen tako da pokrije ukupan gubitak toplote i obezbedi potpuno grejanje, dok je dodatni izveden tako da obezbedi topao i ugodan pod.

Kada je sistem instaliran kao direktni grejni sistem, treba koristiti grejne kablove sa maksimalnom snagom 18 W/m, a jednostavnu i brzu instalaciju će obezbediti montažna traka.

Alternativno se može koristiti grejna mrežica maksimalne snage 150 W/m2.

Da bi se iskoristio optimalni komfor i ekonomičnost sistema treba koristiti termostat sa prostim ili inteligentnim tajmerima kao što je FENIX TFT.

Takođe, za instalaciju direktnog grejnog sistema, je bitno da je podna konstrukcija dobro izolovana tako da je gubitak toplote na dole sveden na minimum i da je sprečen odlazak toplote u zidove ili susedne prostorije.

Skoro svi tipovi podnih obloga su pogodni za podove u koje se instaliraju grejni kablovi, ali uvek treba konsultovati prodavca podne obloge.

Podno grejanje keramičkih i kamenih podova

GARANCIJA 10 GODINA

Akumulaciono grejanje u keramičkim i kamenim podovima

Akumulaciono grejanje je konstruisano za korišćenje na prizemnim podovima kuća, kancelarija, ustanova gde je moguće korišcenje električne energije tokom perioda niže tarife.

Grejni kablovi se zalivaju betonom debljine 7-12 cm koji akumulira toplotu proizvedenu tokom perioda niže tarife.

Kada je instaliran sistem za akumulaciono grejanje teba koristiti FENIX ADPSV sa minimalnom snagom od 18 W/m. Osim toga, Grufast traka obezbeđuje brzu i laku instalaciju.

Alternativno se može koristiti grejna mrežica, snage do 200 W/m2.

Za kontrolu temperature akumulacionog grejnog sistema treba koristiti termostat FENIX TFT, koji su dizajnirani tako da štede energiju i regulišu akumulaciju toplote tokom perioda niže tarife.

Skoro svi tipovi podnih obloga su pogodni za podove u koje je instalirano akumulaciono grejanje, ali treba konsultovati prodavca podne obloge u vezi sa temperaturnom tolerancijom i vrstama lepka koji se koristi.