Brzi linkovi
Društvene mreže
Veleprodaja i inženjering

Milana Rakića 6, Beograd

+381 11 369 11 87
+381 11 2650 520

Veleprodaja email

Maloprodaja i izložbeni salon

Bulevar kralja Aleksandra 183, Beograd

+381 11 308 51 27
+381 11 240 10 92

Maloprodaja email

Česta pitanja

Podno grejanje

Cena zavisi od površine prostora, grejane površine i tipa sistema (da li se sistem koristi kao osnovno ili dopunsko grejanje).

Npr: kupatilo 5 kvm, obično zahteva 4 kvm LDTS 160 i Fenix TFT termostat. Kupovina i instalacija električnog podnog grejanja obično košta manje nego bilo koje drugo konvencionalno grejanje.

Pravilo je - što je veća instalaciona površina, niža je cena sistema po kvadratnom metru.
Ovo zavisi od svrhe instalacije i direktno je povezano sa gubitkom toplote iz zgrade/prostorije. Da bi se obezbedio optimalni komfor i minimalna potrošnja energije predlažemo da koristite termostat Fenix TFT.

Npr: za potpuno grejanje u normalno izolovanoj prostoriji potrošnja energije će biti manja od 50 kWh/m2 za grejnu sezonu (danski klimatski uslovi).
Mi nemamo uticaja na cenu struje, ali vas uveravamo da, uz pomoć proizvoda kao što je Fenix TFT i Fenix sistema podnog grejanja, trošite samo onoliko struje koja vam je potrebna za komfor koji želite.

Npr: za pomoćno grejanje (samo grejanje poda) potrošnja struje/troškovi u proseku je pola troškova potpunog grejanja, dodatno štedite isto toliko ako se grejete na drugi načine.
Kada se poredi sa drugim sistemima, morate porediti sve troškove sistema (ne samo cenu za jedan kWh potrošnje):

- ukupne investicije, npr cena koštanja sistema,
- ukupni troškovi instaliranja sistema,
- vek trajanja sistema,
- troškovi amortizacije za godinu,
- tekući troškovi (pretvoreni u kWh),
- zadovoljstvo i udobnost koje dobijate.

Ako uzmete u obzir sve gornje parametre, sigurni smo da ćete doći do zaključka koji ide u korist električnog podnog grejanja.
Sigurnost je obezbeđena visokim kvalitetom, pouzdanim konstrukcijama kablova i instalacijom u skladu sa građevinskim standardima. Provodnik je prvo izoliran, a zatim obmotan omotačem sa uzemljenjem, i konačno obmotan spoljnim zaštitnim slojem izolacije.

Postoje međunarodni standardi koji se odnose na proizvodnju električnih grejnih kablova u skladu sa kojima su dizajnirani i proizvedeni FENIX proizvodi.
Da! FENIX kablovi i mreže su testirani tokom proizvodnje. Kablovi/mreže su postavljeni u bazen sa vodom, na nekoliko sati. Nakon koga su radili kao i obično.
Možete koristiti bilo koju vrstu podne obloge uz FENIX grejni sistem. Linoleum i drvo se često koriste. Maximum toplotnog otpora podne obloge je 0,125 m˛ şC/W što je u proseku jednako 30mm tvrdog drveta.
Sva elektro oprema i instalacije imaju elektro-magnetsko polje (EMP). Merenja EMP kod podnog grejanja pokazuju vrednosti ispod zdravstvenog limita.

Npr. deset puta je manje zračenje električnog podnog grejanja od CRT monitora bilo kog PC-a.

Između ostalog, FENIX sistem za sobno grejanje se isporučuje kao standardni dvostruki provodnik koji je neutralisan od EMP za još 10% naniže.
1. Obično koliko želite, oko 20°C, ali možete postaviti i više i niže.

2. Koliko želite, obično oko 22-27°C, većina ljudi više voli veće temperature u kupatilima. Neke evropske zemlje imaju dozvoljen maximum temperature poda koje su pogodne za ljudsko telo, što je 28°C za pločice i max. 27°C za drvo.

3. Obično oko 30-45°C (max. 65°C radne temperature u skladu sa dozvoljenim normama.)
Preporučujemo ovlašćene instalatere.
Možete sami postaviti FENIX LDTS pažljivo sledeći naše uputstvo za instalaciju.

Električno povezivanje mora obaviti uvek ovlašćeni električar.

Međutim, profesionalac bi trebalo da instalira FENIX ADPSV grejne kabove.
FENIX proizvodi grejne kablove oko 50 godina i nije se dogodilo da se sistem pokvario.> Labaratorijskim simulacijama propračunat je vek trajanja od 50 godina.

U osnovi, može se reći da elekrično podno grejanje traje koliko i električna instalacija.
Da! Sistem podnog grejanja je čist i zdrav zato što se toplota podiže na gore od poda umesto da cirkuliše vazduhom kao kod radijatorskih sistema.

Pogodan je protiv alergija i preporučen od Udruženja asmatičara u nekoliko zemalja.
Da! Ako idete na duge letnje odmore, možete ručno podesiti sistem na Isključeno na prekidaču. Međutim kada ga ponovo uključite, termostat će kontolisati sistem.
FENIX podni grejni sistem koristi energiju na efikasniji način nego tradicionalno radijatorsko grejanje, zahvaljujući toplotnoj prednosti u optimalnoj distribuciji toplote i zahvaljujući inteligentnim FENIX termostatima sa tajmerima.

FENIX podni grejni sistem prosečno koristi 10-15% manje energije za postizanje željene temperature nego na vodi bazirani radijatorski sistem i to čini sa isto toliko smanjenim štetnim dejstvom na okolinu.

Struja je čist i ekološki grejni izvor koji se može proizvesti na različite načine (vetrenjače, hidroenergija, solarna energija) u zavisnosti od geografskih uslova.

Francuski radijatori Atlantic

Za sve vrste stambenih i poslovnih prostorija kao osnovno, ili u nekim slučajevima, kao dopunsko grejanje.
Vrlo jednostavno i precizno.
Radijator ima prekidač koji služi za uključenje i termostat koji reaguje na minimalnu promenu temperature u prostoru.
Termostat i prekidač su sastavni delovi radijatora (konvektora ili zračećeg panela).
Vrlo jednostavno, na zid, pomoću zidnog nosača koji dobijate uz radijator.
Izuzetan. Zauzima malo prostora. Težina 4-17 kg zavisno od modela.
Naprotiv, to je ekološki proizvod i bez problema ga koriste osobe sa respiratornim poteškoćama i alergijama.

Proizvođači